OATS Uthappam


CONTENTS OF RECIPE per SERVING
  1. Oats - 1/2 cup 
  2. Semolina (सूजी /रवा ) - 1/2 cup 
  3. Curd (दही ) - 1/2 cup
  4. Water (पानी) - 1/2 cup
  5. Capsicum (शिमला मिर्च) -1 medium size finely chopped 
  6. Tomato (टमाटर) - 1 medium size finely chopped  
  7. Salt (नमक ) - to taste 
  8. Green Chili (हरी मिर्च) - 2 finely chopped 
  9. Coriander Leaves (हरा धनिया) - 4 tablespoon  
  10. Onion (प्याज /कांदा) - 2 medium size finely chopped 
  11. Tomato Sauce (टोमेटो सॉस) - 2 tablespoon 
  12. Oil (तेल) - as required . 
Method:- How to make Oats Uthappam

Lets start step by step Oata Uthappam recipe

Step 1
    • Take 1/2 cup Oats, 1/2 cup Semolina, and 1/2 cup curd in a bowl. 
    Dry Oats
    Curd 
    Semolina Flour
    Step 2
    • Mix oats, curd and semolina together and salt as per taste. Add water slowly and mix it well to make thick paste. keep the mixture aside for 10 minutes. 

    Step 3
    • Heat one teaspoon oil in cooking pan (Tawa) .

    Step 4
      • Now put 1 laddle of uttapam batter on the heated pan and spread it in a circle. The uttapam should be thicker compared to dosa.
      • Top the uttapam with chopped vegetables and sprinkle one pinch of salt on the veges and uttapam. Then add some oil or ghee in the sides of uttapam.

      Step 5
        •  Cover it with a lid and cook it for one minute on low flame.

        Step 6
        • Once the base of uttapam is golden brown, turn the uttapam and apply some butter/oil on the cooked side.
        • When both sides of uttapam are golden brown and crispy. Switch off the burner and take out the uttapam in serving plate. 
        • Oats uttappam is ready to eat. Serve with tomato sauce and green mango chutney. Enjoy the meal. :-) 
        विधि -
        1. एक बाउल में 1/2 कप ओट्स, 1/2 कप सूजी, 1/2 कप दही, स्वादानुसार नमक और 1/2 कप पानी डालकर गाड़ा घोल ले और दस मिनट के लिए रख दे । 
        2. 1 शिमलामिर्च, 2 प्याज, 1 टमाटर,2 हरीमिर्च, हरेधनिया को महीन -महीन काट कर अलग प्लेट में रख ले । 
        3. तवे पर एक चमच्च तेल डालकर तवा गर्म करे,जब तवा गर्म हो जाये तब सूजी और ओट्स के पेस्ट को तवे पर मोटा मोटा गोल रोटी के आकार का फैला दे। 
        4. गैस धीमी करके महीन कटी सब्जियों को एक एक करके उसके ऊपर डाल दे और कुछ सेकंड्स के लिए  उसे ढक दे ।
        5. एक  मिनट सिकने के बाद उसे पलटकर दूसरी तरफ सेके । 
        6. थोड़ा तेल या बटर लगाकर दोनों तरफ से गोल्डन ब्राउन होने तक सेके । 
        7. अब ओट्स उत्तपम खाने के लिए तैयार है टोमेटो सॉस या ग्रीन मैंगो चटनी के साथ गर्मागरम परोसे । 

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