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Sago (साबूदाना) | 
Half
  cup | 
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Peanuts (मूंगफली ) | 
¼
  cup | 
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Oil (तेल) | 
As
  required | 
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Green
  Chili (हरी मिर्च) | 
2
   | 
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Coriander
  leaves (हरा धनिया) | 
¼
  cup | 
| 
Corn
  Flour (मकई का आटा) | 
6
  tablespoon | 
| 
Garam
  masala (गरम मसाला) | 
1/4 tablespoon | 
| 
Salt (नमक) | 
To
  taste | 
| 
Dry
  mango powder (खटाई) | 
half tablespoon | 
| 
Red
  chili (लाल मिर्च) | 
To
  taste | 
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Potato (आलू) | 
10 medium size | 
Method:- How to make Sabudana Cutlet
PRELIMINARIES:
Sago:
- Soak the half cup sago for two hour in water.
- Remove the sago from water and put it in a filter so as to drain out extra water from it.
Note: If sago is not drained properly then potato mixture which will be later prepared in the recipe will be too much moist.
- Take half table spoon Oil/Ghee in a deep frying pan and warm it.
- Add 1/4 cup peanuts to it and stir for around 2-3 minutes.
- Take peanuts out from deep frying pan and peel it properly. Mash the peanuts into small pieces by crushing.
Lets start step by step Sabudana Cutlets recipe
Step 1: 
- Simmer 10 medium size potato and peel them.
Step 2:
- Take the peeled potato in a bowl and mash it properly to make thick paste.
Step 3:
- In the potato paste add drained sago, crushed peanuts,2 green chili, 2 tsp coriander, salt to taste,1/4 tsp garam masala and half tsp mango powder. mix it properly to make a paste.
Step 4:
- Thereafter, take some amount of mixture and give it round shape cutlets or (pede), as shown in above figure.
Step 5:
- Take oil in a deep frying pan to fry the cutlets.
Step 6:
- When the oil is hot, lower the flame and put cutlets in frying pan.
- Wait until the pede turns slightly red.
- Take the cutlets out on tissue so as to soak extra oil.
- Sabudana cutlet is ready to serve. Enjoy it with tomato sauce or coriander chutney.
प्रारंभिक तैयारियां :
- Take oil in a deep frying pan to fry the cutlets.
- When the oil is hot, lower the flame and put cutlets in frying pan.
- Wait until the pede turns slightly red.
- Take the cutlets out on tissue so as to soak extra oil.
- Sabudana cutlet is ready to serve. Enjoy it with tomato sauce or coriander chutney.
साबूदाना : 
मूंगफली :
- साबूदाने को दो घंटे के लिए पानी, में फुलो दें।
- फिर दो घंटे बाद पानी से निकालकर उसे किसी छन्ने में निकाल दें ताकि साबूदाना में से अतिरिक्त पानी निकल जाये।
मूंगफली :
- कढ़ाई में आधा चम्मच घी/तेल डालकर गर्म कर लें फिर मूंगफली के दानो को उसमे डालकर २-३ मिनट के लिए चला लें ।
- हल्का ठंडा होने के बाद उनके ऊपर का छिलका निकालकर हल्का सा दरोट लें या उसके छोटे छोटे पीस कर लें।
साबूदाना कटलेट बनाने की विधि :
- आलू को उबाल कर छील लें।
- एक बाउल में आलुओं को दबाकर अच्छे से मसल लें।
- मसले हुए आलुओं में साबूदाना, कॉर्न फ्लोर या अरारोट, मूंगफली के दाने, हरी मिर्च, हरा धनिए, नमक, गरम मसाला, खटाई, डालकर अच्छे से मिलाकर इसका मिश्रण बना लें।
- उसके बाद उस मिश्रण के छोटे छोटे गोल पेड़े बना लें जैसा हमने पहली फोटो में दिखाया है।
- एक कढ़ाई में कटलेट को तलने के लिए तेल को गर्म करें।
- जब तेल गर्म हो जाये तब आंच थोड़ी धीमी करके धीरे धीरे कटलेट्स को उसमे दाल दें।
- धीमी आंच पर सुनहरा होने होने तक तलें।
- फिर नैपकिन पेपर पर उसे तेल सूखने तक रखें।
- हरी धनिए की चटनी और टोमेटो सॉस के साथ गर्मागर्म परोसें।
 
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