Preparation Time : 10 -15 minutes
Cooking Time : 20 -25 minutes
Servings : 4 persons
- Semolina (सूजी )-1 and half cup
- Tomato (टमाटर )-4 medium size
- Onion (प्याज )-1 medium size
- Green Chili (हरी मिर्च ) - 2
- Coriander leaves (हरा धनिया ) - as required
- Salt (नमक) - To taste
- Oil (तेल ) - as required
Lets start step by step SUJI TOMATO CHEELA recipe
Step 1
- Take tomato, onion and green chili and make a paste with the help of blender.
- Add semolina and salt to the paste prepared and mix properly(add small amount of water if needed).
- Add coriander leaves to the mixture and cover the mixture with the lid
- Keep it aside for around 10-15 mins
Step 2- Cooking of cheela
- Take griddle (Tawa) and spread 2 tablespoon oil over it. Spread the mixture on the griddle.
Step 3
- Spread some oil on griddle around the mixture.
Step 4
- Wait for sometime until it is golden brown and then turn the cheela and let other surface to be brownish.
Step 5
- Serve when it is hot.
- Enjoy the meal. :-)
विधि :-
- टमाटर ,प्याज और हरी मिर्च को मिक्सी में पीस ले।
- एक बाउल में सूजी ले और उस पेस्ट को उसमे डालकर अच्छे से मिलाकर गाढ़ा घोल बना ले।
- सूजी के मिक्सचर में स्वाद अनुसार नमक और हरा धनिया डालकर 10 मिनट के लिए ढककर रख दे।
- दस मिनट बाद तवा गर्म करे और उसपर एक चम्मच तेल डालकर उस मिक्सचर को चीले की तरह तवे पर पतला पतला फैला दे । चीले के साइड से थोड़ा सा तेल डालकर दोनों तरफ से सुन्हैरा होने तक सेके|।
- प्लेट में डालकर टोमेटो सॉस के साथ गरमा गर्म सर्व करे।
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