SUJI TOMATO CHEELA

Preparation Time : 10 -15 minutes
Cooking Time : 20 -25 minutes
Servings : 4  persons




आवश्यक सामग्री : Ingredients For Suji Tomato Cheela 
  1. Semolina (सूजी )-1 and half cup 
  2. Tomato (टमाटर )-4 medium size
  3. Onion (प्याज )-1 medium size 
  4. Green Chili (हरी मिर्च ) - 2 
  5. Coriander leaves (हरा धनिया ) - as required 
  6. Salt (नमक) - To taste 
  7. Oil (तेल ) - as required
METHOD:- HOW TO MAKE Suji Tomato Cheela

Lets start step by step SUJI TOMATO CHEELA recipe

Step 1
  • Take tomato, onion and green chili and make a paste with the help of blender.
  • Add semolina and salt to the paste prepared and mix properly(add small amount of water if needed). 
  • Add coriander leaves to the mixture and cover the mixture with the lid 
  • Keep it aside for around 10-15 mins

Step 2- Cooking of cheela

  • Take griddle (Tawa) and spread 2 tablespoon oil over it. Spread the mixture on the griddle. 

Step 3
  • Spread some oil on griddle around the mixture.

Step 4
  • Wait for sometime until it is golden brown and then turn the cheela and let other surface to be brownish.

Step 5
  • Serve when it is hot.
  • Enjoy the meal. :-)

विधि :-

  1. टमाटर ,प्याज और हरी मिर्च को मिक्सी में पीस ले।  
  2. एक बाउल में सूजी ले और उस पेस्ट को उसमे डालकर अच्छे से मिलाकर गाढ़ा घोल बना ले। 
  3. सूजी के मिक्सचर में स्वाद अनुसार नमक और हरा धनिया डालकर 10 मिनट के लिए ढककर रख दे।  
  4. दस मिनट बाद तवा गर्म करे और उसपर एक चम्मच तेल डालकर उस मिक्सचर को चीले की तरह तवे पर पतला पतला फैला दे । चीले के साइड से थोड़ा सा तेल डालकर दोनों तरफ से सुन्हैरा होने तक सेके|।  
  5. प्लेट में डालकर टोमेटो सॉस के साथ गरमा गर्म सर्व करे।  

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