Preparation Time : 5 - 10 minutes
Cooking Time :5 - 10 minutes
Servings : 2
आवश्यक सामग्री : Ingredients For Yummy 2 min Tomato Maggi
- Maggie (मैगी नूडल्स) - One Pack
- Tomato (टमाटर) - 2 medium size
- Green Pies (मटर) - 1/4 cup
- Green chili (हरी मिर्च) - 1 medium size
- Coriander (हरा धनिया) - 2 spoon
- Oil (तेल) - 1 t-spoon
- Salt (नमक) - to taste
- Tomato sauce (टोमेटो सॉस) - 3 table spoon
- Black pepper (काली मिर्च) - 2 Pinch
Method:- How to make Tomato Maggi
Lets start step by step Tomato Maggi recipe
Step 1
- Take a pan or kadai and pour 3 cup of water on it and add 2 pinch of salt and 1 tsp oil.
Step 2
- When water is rolling polling then add 2 chopped tomatoes, 1/4 cup green pies and 1 chopped green chili,
- Sim the gas and let it boil for 2 or 3 minutes.
Step 3
- Then add maggi test maker(masala) and maggi noodles.
- Reduce the flame and cook it for 4 - 5 minute then add 3 tsp tomato ketchep and stir well.
- Garnish maggi with cilantro/coriender leaves and black pepper.
- Serves hot.
- कड़ाई में ३ कप पानी डाले । जब पानी में उबाल आ जाये, तब उसमे कटे हुए टमाटर, मटर, हरी मिर्च, एक छोटी चम्मच तेल और दो चुटकी नमक डालकर 2 - 3 मिनिट तक धीमी आंच पर पकने दे ।
- जैसे ही टमाटर हल्के से गल जाये तब उसमे मैगी मसाला डालकर १ मिनिट चलाये फिर उसमे मैगी डालकर धीमी आंच पर पकने दे ।
- जब मैगी गल जाये तब उसमे टोमेटो सॉस डालकर मिलाये ।
- मैगी को किसी सर्विंग डिश में निकाल ले ऊपर से हरा धनिया और काली मिर्च का पाउडर डालकर गरमा गर्म सर्व करे ।
No comments:
Post a Comment