Yummy 2 min Tomato Maggi

Preparation Time : 5 - 10 minutes
Cooking Time :5 - 10 minutes
Servings : 2





आवश्यक सामग्री : Ingredients For Yummy 2 min Tomato Maggi
    • Maggie (मैगी नूडल्स) - One Pack
    • Tomato (टमाटर) - 2 medium size
    • Green Pies (मटर) - 1/4 cup
    • Green chili (हरी मिर्च) - 1 medium size
    • Coriander (हरा धनिया) - 2 spoon
    • Oil (तेल) - 1 t-spoon
    • Salt (नमक) - to taste
    • Tomato sauce (टोमेटो सॉस) - 3 table spoon
    • Black pepper (काली मिर्च) - 2 Pinch


    Method:- How to make Tomato Maggi

    Lets start step by step Tomato Maggi recipe

    Step 1

    • Take a pan or kadai and pour 3 cup of water on it and add  2 pinch of salt and 1 tsp oil.



    Step 2

    • When water is rolling polling then add 2 chopped tomatoes, 1/4 cup green pies and 1 chopped green chili,

    • Sim the gas and let it boil for 2 or 3 minutes.



    Step 3
    • Then add maggi test maker(masala) and maggi noodles. 



    Step 4

    • Reduce the flame and cook it for 4 - 5 minute then add 3 tsp tomato ketchep and stir well.
    • Garnish maggi with cilantro/coriender leaves and black pepper.
    • Serves hot.


    Method (विधि) :-
    1. कड़ाई में ३ कप पानी डाले । जब पानी में उबाल आ जाये, तब उसमे कटे हुए टमाटर, मटर, हरी मिर्च, एक छोटी चम्मच तेल और दो चुटकी नमक डालकर 2 - 3 मिनिट तक धीमी आंच पर पकने दे । 
    2. जैसे ही टमाटर हल्के से गल जाये तब उसमे मैगी मसाला डालकर १ मिनिट चलाये फिर उसमे मैगी डालकर धीमी आंच पर पकने दे । 
    3. जब मैगी गल जाये तब उसमे टोमेटो सॉस डालकर मिलाये । 
    4. मैगी को किसी सर्विंग डिश में निकाल ले ऊपर से हरा धनिया और काली मिर्च का पाउडर डालकर गरमा गर्म सर्व करे । 



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