Veggie Pasta

Preparation Time : 20 minutes
Cooking Time : 10-12 minutes
Servings : 4


आवश्यक सामग्री : Ingredients For Garlic Veggie Pasta
  1. Pasta (पास्ता)- 200gm
  2. Capsicum (शिमलामिर्च) - 1 medium size
  3. Tomato (टमाटर) - 2 medium size
  4. Onion (प्याज़) - 2 medium size
  5. Carrot (गाजर)- 1 medium size
  6. Peas (मटर) - 1/4 cup
  7. Green chili (हरी मिर्च) - Too taste
  8. Coriander (हरा धनिया) - 4 tsp 
  9. Salt (नमक) -Too taste
  10. Oil (तेल) - 3 tablespoon 
  11. Mustard lentil (राई)  - 1 tsp 
  12. Tomato sauce (टोमेटो सॉस)- 4 tsp
  13. Garlic (लहसुन) - 4 - 5 pieces 
Method:- How to make veggie Pasta

Lets start step by step Veggie Pasta Recipe
Step 1
  • Take deep pan and boil half liter water in it.
  • When water starts to boil, add 1 tablespoon oil, 1 tablespoon salt and 200 gram pasta to it and cover with lid.
  • When pasta begins to boil remove it in the strainer and drain excessive water from it.
  • एक बड़े बर्तन में पास्ता को उबालने के लिए आधा लीटर पानी गर्म करे । 
  • जब पानी में खौल आ जाये तब उसमे 1 चम्मच तेल, 1 चम्मच नमक और 200 ग्राम पास्ता डालकर, प्लेट से ढककर गैस पर उबलने के लिए रख दे।
  • जब पास्ता उबल जाये तब उसे किसी जालीदार बर्तन में निकाल ले ताकि उसका अतिरिक्त पानी निकल जाये । 

Step 2
  • Chop garlic, capsicum, onion, carrot, green chili, and coriander finely and keep aside on a plate.
  • लहसुन, शिमला मिर्च, प्याज़, टमाटर, गाजर, हरी मिर्च, हरा धनिया को काटकर अलग प्लेट में रख लें| 

Step 3
  • Warm 3 tablespoon of oil in a deep frying pan 
  • When oil is heated, add mustard lentil, garlic and green chili to it and and let it fry for few seconds. When mustard lentil starts to make crackling sound add onion to it and fry it until it turns transparent.
  • कढ़ाई में 3 चम्मच तेल गर्म करें|
  • जब तेल गर्म हो जाये, तब उसमे राई के दाने, लहसुन और हरी मिर्च डालकर कुछ सेकंड चलायें, जब राई चटकने लगे तब उसमे प्याज़ डालकर हल्का पारदर्शी होने तक भूनें ।


Step 4
  • After onion is transparent, add carrot, peas and cover it with lid for 1 minutes. Remove the lid and add capsicum, salt and tomato.And fry it for two to three minutes.
  • जब प्याज़ भुन जाये, तब उसमे गाजर, मटर डालकर एक मिनट के लिए ढांक दें। उसके बाद उसमे नमक, शिमला मिर्च और टमाटर डालकर दो मिनट और फ्राई करें ।

Step 5 
  • When fried vegetables is ready, add boiled pasta to the vegetables and mix it well. Then, add 4 tsp of tomato sauce and sprinkle 1/4 tablespoon black pepper and fry it for 2-3 min.
  • सारी सब्जियों को अच्छे से फ्राई करने के बाद बॉयल्ड पास्ता को कढ़ाई में डालकर सब्जियों के साथ अच्छे से मिलने तक चलायें, फिर 4 चम्मच टोमेटो सॉस 1/4 चम्मच काली मिर्च बुरककर दो तीन मिनट तक धीमी आंच पर भूने ताकि सारी सब्जिया और मसाले अच्छे से मिल जाएं । 

Step 6   
  • Remove the pasta in serving plate add tomato sauce, coriander and sprinkle 1 pinch black pepper on it for garnishing.
  • Serve hot to host and guest as well as to kids lunch box, they will enjoy it. Enjoy the delicious veggie pasta. :-)
  • पास्ता को सर्विंग प्लेट में निकाल ले फिर हरे धनिया, टमाटो सॉस और थोड़ी सी काली मिर्च डालकर सजाये 
  • गर्मागर्म खाए और खिलाये और बच्चो को भी टिफ़िन में पैक करके दे उनको यह बहुत पसंद आएगा ।  

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